Staking in postcentrum Kortenberg: "Te hoge werkdruk en te weinig personeel"

In het postcentrum in Kortenberg is een staking bezig. Ongeveer 100 van de 120 postbodes hebben het werk neergelegd. Ze klagen de hoge werkdruk aan en ook het personeelstekort. 

"Er is een enorme werkdruk in het postcentrum in Kortenberg", zegt Rudi Arnalsteen van de socialistische vakbond. "De diensten zoals de rondes van de postbodes zijn te zwaar. Er zijn hier mensen die van 5 uur 's morgens tot 6 uur 's avonds werken. Dat is twaalf uur lang, maar zij worden daarvoor niet extra betaald. Het maakt mensen ziek en het veroorzaakt burn-outs."

We zijn al maanden aan het dweilen met de kraan open, voor ons is de grens bereikt

vakbondsman Rudi Arnalsteen

"Naast de hoge werkdruk is er ook nog het personeelstekort", gaat Arnalsteen verder. "Men wil nu wel Franstaligen inzetten die een taalbad krijgen en die dan als postbode kunnen starten. Maar we zijn hier al maanden aan het dweilen met de kraan open en nu is voor ons de grens bereikt. 80 procent van de mensen die hier werkt staakt, dus dat wil wel wat zeggen. We hopen dat we tot een overeenkomst komen met de directie." 

Door de staking zijn er geen brieven en kranten geleverd in Zaventem, Nossegem, Kortenberg Bertem, Tervuren en delen van Overijse. Of er nog acties volgen, hangt af van de onderhandelingen tussen de vakbonden en directie. 

Meest gelezen