Radio 2

Superfan uit Wevelgem eert André Hazes op zijn verjaardag: "Hij zou vandaag 70 jaar geworden zijn"

Vandaag zou de overleden zanger André Hazes 70 jaar geworden zijn. Voor superfan Martin Van Lierde uit Wevelgem wordt het een emotionele dag. Martin heeft een André Hazesmuseum in Wevelgem en verzamelt alles wat met de Nederlander te maken heeft. Binnenkort brengt hij een medley van André Hazes uit als eerbetoon. 

Martin Van Lierde is één van de grootste fans van André Hazes. Vandaag is het de verjaardag van de zanger, die normaal 70 geworden zou zijn. "Vandaag kunnen we niet anders dan stilstaan bij André Hazes. Ik zal zoveel mogelijk nummers van hem afspelen."

In Nederland komt er vandaag ook een speciale editie uit van André Hazes-gadgets in de Lidl-supermarkt. Martin wil graag zijn museumcollectie met de eenmalige collectie aanvullen."Het gaat over trainingspakken, joggingsbroeken, kousen, slippers, die speciaal voor zijn verjaardag op de markt gebracht worden. Ik ga vroeg vertrekken, zodat ik vooraan de rij kan aanschuiven. Het wordt wel moeilijk om nog een plaatsje te vinden voor de nieuwe spullen. In mijn André Hazesmuseum kan er niets meer bij. Ik moet noodgedwongen spullen in de living zetten", vertelt Martin lachend aan Radio 2 West-Vlaanderen. 

(Lees verder onder de foto)

Radio 2

Eigen André Hazesmedley

Martin kon de 70ste verjaardag van André Hazes niet zomaar laten voorbijgaan. Daarom brengt hij samen met zijn vrienden Luc Caals en Michel Vandenbrande een medley uit. "Binnenkort kruipen we samen in de studio om een medley op te nemen van André Hazes. We zullen daarvoor ook een videoclip maken en deze delen met Ment TV. Het is vooral een grote eer om een medley van zijn nummers te mogen uitbrengen, maar we doen het ook voor het goede doel. We gaan op die manier zoveel mogelijk geld inzamelen voor een instelling, die we samen ondersteunen."

"De nummers van André Hazes zijn daar ideaal voor, omdat iedereen er zich in kan terugvinden. Verdriet, liefde, pijn of plezier: je vindt het allemaal terug bij André Hazes. Er zijn natuurlijk enkele nummers die niet mochten ontbreken op de medley: “Waarom”, “Zij gelooft in mij”, “Bloed, zweet en tranen” “Ik leef mijn eigen leven”, “Kleine jongen” en "De vlieger”", besluit superfan Michel uit Wevelgem.

Meest gelezen