Bekende corona-experts zetten zelf vaccins tijdens vaccinatiefestival voor jongeren op Spoor Oost in Antwerpen

Een verrassing vanmiddag in het vaccinatiecentrum Spoor Oost in Borgerhout: 4.000 jongeren die er zich vandaag laten vaccineren, krijgen een dj-set en hun prik wordt gezet met de hulp van viroloog Marc Van Ranst, vaccinoloog Pierre Van Damme en infectioloog Erika Vlieghe. De jongeren hebben zich de afgelopen dagen aangemeld via de reservelijst Qvax.

Het gaat om jongeren 16+ uit Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem. Ze werden opgeroepen om zich te laten vaccineren voor ze met vakantie vertrekken om al beter beschermd te zijn. Ze krijgen vaccins van Pfizer en J&J. De dj's, de dansers en de aanwezigheid van de virologen werd tot het laatst geheim gehouden. 

"Zelf het vaccin zetten is natuurlijk wat anders dan de hele tijd vergaderen en achter een computer te zitten om analyses te doen. Het is best leuk om zelf eens mee te draaien in een vaccinatiecentrum en zo van heel dichtbij het terreinwerk te ervaren waar de afgelopen maanden al schitterend werk is geleverd", zegt Pierre Van Damme.

"Feesten blijft voorlopig dan ook niet meer dan een leuke bijzaak", bekijk het verslag uit "Het journaal" hier:

Videospeler inladen...
Met dit ludieke initiatief hopen we dat zoveel mogelijk jongeren beter beschermd op reis vertrekken
Pierre Van Damme

De organisatoren wilden er voor de jongeren iets ludieks van maken. "Het tijdstip om dit te kunnen organiseren voor de jongeren is bewust gekozen na de examenperiode en voor ze mogelijk op reis vertrekken. Zo kunnen ze toch al een stuk of volledig beschermd zijn. We weten dat jongeren heel wat sociale contacten kunnen hebben in de vakantie en hoe minder virus er circuleert, hoe beter", aldus Van Damme. De vaccinatiemarathon is gestart om 16 uur en duurt tot 21.30 uur vanavond.

Meest gelezen