De vete sleept al 13 jaar aan.

Rechter houdt vader Jamie aan boord als bewindvoerder voor Britney Spears, maar kantoor waakt mee over haar geld

De Amerikaanse zangeres Britney Spears (39) heeft haar slag voor de rechtbank niet thuis gehaald: haar vader Jamie blijft voorlopig aangesteld als bewindvoerder. Maar hij zal voortaan samen met het financiële kantoor Bessemer Trust over haar vermogen moeten waken. Vorige week gaf Britney nog een halfuur lang via de telefoon tekst en uitleg. "Ik wil mijn leven terug", klonk het toen in een emotionele en opzienbarende getuigenis.

Wat wilde Britney Spears precies?

Britney Spears staat sinds 2008 onder bewindvoerderschap van vader Jamie. Dat wil zeggen dat hij optreedt als voogd en haar belangen vertegenwoordigt, omdat over Britney (indertijd) werd geoordeeld dat ze hier niet toe in staat was.

Concreet: Jamie heeft het zeggenschap over haar financiële situatie, haar gezondheid, woonplaats, gezinsleven, en haar carrière.  

Britney vecht de situatie al jaren aan en diende in november nogmaals een verzoek in bij de rechtbank van Los Angeles om Jamie niet langer als bewindvoerder aan te stellen. Ze heeft niets tegen het bewindvoerderschap, maar wil vooral haar vader uit die specifieke rol.

In 2019 kampte Jamie met gezondheidsproblemen en werd Britney's gezondheidsmanager Jodi Montgomery tijdelijk bewindvoerder. De zangeres wenste Montgomery definitief als haar voogd voor persoonlijke en medische beslissingen én een zekere Bessemer Trust voor haar vermogen. 

Naar gedeeltelijk co-bewindvoerderschap

De rechter volgde Britney niet helemaal in haar verzoek. Jamie blijft aan als bewindvoerder, maar voor het financiële luik moet hij die rol delen met Bessemer Trust. Bessemer Trust is een financieel kantoor dat naar eigen zeggen al een eeuw rijke families helpt met geldplanning en investeringen. 

Ik wil enkel het beste voor mijn dochter

James "Jamie" Spears

Tijdens haar getuigenis sprak Britney over het verplichte gebruik van lithium. Dat is een middel dat vaker wordt voorgeschreven bij bipolaire stoornissen. Ze moest het nemen tot op het niveau dat ze zich dronken voelde en niet meer in staat was om gesprekken aan te gaan. "Dit duurt nu al 13 jaar. Ik wil dit kunnen beëindigen, het doet me meer kwaad dan goed", zei ze. 

Jamie tilde blijkbaar zwaar aan die woorden en eist een onderzoek naar die beweringen. Hij ontkent het alvast. "Ik wil enkel het beste voor mijn dochter", herhaalt Jamie. 

Fans steunen Britney Spears door dik en dun.

Britney of haar advocaat hebben nog niet gereageerd op de nieuwe wendingen in de rechtszaak. De afgelopen uren plaatste de zangeres op Instagram wel enkele filmpjes waarin ze danst, in verschillende bikini's poseert en de korte tekst "doe hetgene dat je ziel gelukkig maakt".

Meest gelezen