Brusselaars kunnen voor het eerst in 40 jaar weer zwemmen in eigen openluchtzwembad

In Anderlecht kunnen de Brusselaars voor het eerst in 40 jaar weer zwemmen in een openluchtzwembad.  Het bad ligt aan de Biesbroekwijk aan het kanaal in Anderlecht. Iedereen kan er gratis zwemmen, maar je moet wel vooraf reserveren.

Langs het kanaal in Anderlecht heeft de organisatie Pool is Cool het eerste openluchtzwembad in 40 jaar geopend.  Het kreeg de naam "Flow" en iedereen kan er gratis zwemmen. "Je moet wel vooraf reserveren", zegt Paul Steinbrück van de vzw Pool is Cool.  "We zijn al heel blij hoe de reservaties nu lopen, ondanks het slechte weer."   Ook Vlaams minister Benjamin Dalle (CD&V) en, staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels) waagden zich in het koude water.

Culturele activiteiten

Naast het zwemmen worden er ook culturele activiteiten georganiseerd. Eind juli komt er een filmweek van Cinema Galleries en vanaf volgende week organiseert Zinnema een culturele programmatie.   De verschillende regeringen ondersteunen het project alvast financieel en de gemeente Anderlecht stelt het terrein ter beschikking.  Reserveren om te komen zwemmen, kan online op www.flow.brussels.

Meest gelezen