AFP or licensors

Amerikaanse president Joe Biden bezoekt ingestort flatgebouw in Florida

In de Verenigde Staten, in de staat Florida, heeft de Amerikaanse president Joe Biden de plaats bezocht in Miami waar vorige week een gebouw van twaalf verdiepingen is ingestort. Biden heeft er gesproken met de familieleden van slachtoffers en de hulpverleners. Er werden intussen 18 slachtoffers geborgen, bijna 150 mensen blijven vermist. 

De Amerikaanse president informeerde naar de stand van zaken van de reddingsoperatie. Bij de ramp in kustgemeente Surfside, niet ver van Miami Beach, zijn intussen 18 dodelijke slachtoffers geborgen, onder wie twee kinderen. Er zijn ook nog 145 mensen vermist. Gevreesd wordt dat de dodentol nog sterk zal oplopen.  

“Wat jullie hier doen is ongelooflijk, hoe jullie ook omgaan met de onzekerheid”, zo prees Biden de reddingswerkers. Hij sprak ook enkele uren achter gesloten deuren met familieleden van de slachtoffers.  

Tijdens het gesprek waar de pers bij mocht sprak Biden over het verkeersongeluk waarbij zijn toenmalige vrouw en 13 maanden oude dochter het leven lieten. Hij vergeleek het werk van de hulverleners toen, met het werk dat ze vandaag leveren en hij bedankte hen.

Biden beloofde ook dat de kosten van de reddingsoperatie die de staat moet dragen deze maand door de federale overheid zouden betaald worden. 

(Lees verder onder de foto)

AFP or licensors

Zoekactie tijdelijk stopgezet

Het gebouw in de buurt van het strand, met 130 wooneenheden, stortte vorige week woensdagnacht gedeeltelijk in. De slachtoffers werden verrast in hun slaap.

De reddingswerkers hopen nog steeds overleven te vinden. Maar omdat er bezorgdheid was over de stabiliteit van het gebouw, moest de zoekactie tijdelijk stopgezet worden. Wanneer men de reddingsactie kan hernemen is niet duidelijk.

Ook de oorzaak van de instorting is nog niet duidelijk. Uit een rapport van een ingenieur blijkt dat er al in 2018 gewaarschuwd werd voor grote structurele mankementen en schade aan het appartementencomplex. Er is een onderzoek gestart.

AFP or licensors

Meest gelezen