pat loredana

EK-spanning, ook bij “oude Belg” Pat Krimson en zijn Italiaanse partner Loredana

Gemengde Belgisch-Italiaanse koppels krijgen het hard te verduren vrijdag. Dan spelen de Belgen de kwartfinale tegen de Italianen op het Europees Kampioenschap voetbal. DJ Pat Krimson en zijn partner Loredana met Italiaanse roots, leven al volop toe naar de strijd.

De spanning voor de match is voelbaar als we ze samen aan de lijn hebben, maar de wedstrijd wordt voorlopig vooral verbaal en culinair uitgevochten. “We gaan spaghetti maken van de Italianen!” roept Patje Krimson uit terwijl zangeres Loredana haar voorkeur voor de Italianen subtiel zal laten blijken tijdens de match: “Ik ga Italiaanse hapjes en bruschetta serveren.”

Toch hangt er maar één vlag aan de gevel van hun huis. “Dat is de Belgische vlag. Ik ben echt een fanatieke voetbalsupporter,” zegt Pat Krimson. Loredana bindt thuis dus in, “maar mijn vader heeft de Italiaanse vlag wel uithangen want mijn ouders zijn allebei in Italië geboren.”

© VRT

Tijd voor een pronostiek dan maar? Patje is resoluut: “het wordt 2-1 voor de Belgen!” Maar Loredana denkt er duidelijk anders over: “Ook om Patje te plagen, maar ik denk dat het 2-3 zal worden voor de Italianen.”

Meest gelezen