Het Vlaamse Kruis vraagt festivalgangers om mondmasker mee te brengen: "Zodat Pukkelpop voor iedereen blije herinnering kan zijn"

Het Vlaamse Kruis, dat instaat voor de EHBO op het muziekfestival Pukkelpop, roept de festivalgangers op om zich te laten vaccineren en om een mondmasker mee te nemen. "Er gaan omstandigheden zijn dat je het zal moeten dragen", zegt Dré Hollanders.

We zitten in een wereldcrisis, zegt Dré Hollanders van Het Vlaamse Kruis. "En al een jaar zijn we bezig met anderhalve meter afstand houden, handhygiëne en mondmaskers. Op een festival gaat dat een pak moeilijker zijn, maar zet dat veilig gedrag toch nog even voort, zodat Pukkelpop voor iedereen een blije herinnering kan zijn." 

Hollanders roept de festivalgangers dan ook op om een mondmasker mee te brengen. "Er gaan omstandigheden zijn dat je het zal moeten dragen. Het zou toch stom zijn dat je feestje niet door gaat op dat moment omdat je je mondmasker niet bij hebt." Het Vlaamse Kruis raadt de Pukkelpoppers aan om zich te laten vaccineren. "Dat is de eerste stap", klinkt het.

Meest gelezen