Videospeler inladen...

De VRT is helemaal van jou en wil daarom weten hoe jij erover denkt en wat jij ervan verwacht

De VRT start een groot onderzoek om te weten te komen hoe de Vlaming werkelijk denkt over de openbare omroep en wat die ervan verwacht. De bevraging gaat gepaard met een toer door Vlaanderen, waarvan dagelijks een korte samenvatting op tv en online te zien zal zijn. 

Wat zijn de eerste drie kenmerken die bij jou opkomen als je denkt aan de VRT? En wat verwacht jij de komende jaren van de VRT op het vlak van digitale, online media? Het zijn maar enkele vragen die de openbare omroep vanaf vandaag aan de Vlaming zal stellen via een online vragenlijst op www.vrt.be. Met 'Jouw VRT' start een groots opgezet wetenschappelijk onderzoek en treedt de VRT in dialoog met Vlamingen om te achterhalen wat die van hun publieke omroep verwachten.

Bekijk hier een bijhorende videoclip:

Videospeler inladen...

"Als publieke omroep vervullen we een bijzonder plaatsje in het medialandschap", zegt gedelegeerd bestuurder Frederik Delaplace. "We willen er van en voor elk Vlaming zijn, zeker in een medialandschap dat heel snel aan het veranderen is.  En dan willen we zeker zijn dat elke verandering omarmd wordt door alle Vlamingen. Daarom gaan we ze ondervragen, met als centrale vraag: hoe kunnen we nog meer jouw VRT worden?"

Toer door Vlaanderen

De online bevraging gaat gepaard met een wetenschappelijk onderbouwd en representatief onderzoek door de VRT-studiedienst dat bij 2.500 Vlamingen werd afgenomen samen met een extern, onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau. De resultaten van dit onderzoek worden in het najaar bekendgemaakt. En de omroep zal in zijn beleid rekening houden met de resultaten.

Het onderzoek wordt verrijkt met een toer door heel Vlaanderen. Vanaf zaterdag 3 juli zal een caravan samen met een cameraploeg op tal van locaties halt houden, zoals een woonzorgcentrum,  een voetbalclub, een universiteit of een jeugdhuis. De Vlaming kan op al die plekken ongezouten zijn mening kwijt over de openbare omroep. De VRT verwacht dat dit een schat aan informatie zal opleveren. Dagelijks komt er een korte compilatie op televisie en online. De gezichten van deze actie zijn Tom Waes, Danira Boukhriss en Siska Schoeters.

Wil jij jouw mening geven? Klik dan hier.

Meest gelezen