Radio 2

2 nieuwe verdwaalpalen in Oostende: "Regenboogvlag, als eerbetoon aan LGTBQ-gemeenschap"

In Oostende werden vandaag 2 nieuwe verdwaalpalen geplaatst. Op het strand van Mariakerke staat een regenboogpaal, als eerbetoon aan de LGTBQ-gemeenschap. Op het Klein Strand staat er een verdwaalpaal met het figuurtje van een zeehond, omdat die dieren daar vaak komen rusten.

Op het strand van Oostende staan er allerlei klassieke verdwaalpalen, zoals de banaan, het huisje en de boot. Die figuren moeten ervoor zorgen dat kindjes niet verloren lopen. Ieder jaar komen er enkele speciale figuren bij, zoals het lachend kakje of de emoji met mondmasker ter ere van de verpleegkundigen.

(Lees verder onder de foto)

Stad Oostende

Ook dit jaar plaatst Oostende 2 nieuwe verdwaalpalen. Op het Klein Strand in Oostende werd er eentje geplaatst van een zeehond, omdat de dieren daar de laatste jaren vaak op het strand komen liggen om te rusten. Ter hoogte van Mariakerke komt er een verdwaalpaal met het symbool van een regenboog. "Een eerbetoon aan de LGBTQ-gemeenschap", vertelt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). "Met deze verdwaalpaal willen we een signaal geven dat iedereen welkom is in Oostende. We willen de komende periode als stad ook meer aandacht geven aan de LGBTQ-gemeenschap, want er is nog veel werk aan de winkel." 

Beluister hieronder het gesprek met Joyce Dekeyser. Zij is voorzitter van het Regenbooghuis aan zee, een ontmoetingsplaats voor de LGTBQ-gemeenschap in Oostende.

Radio 2

Meest gelezen