Nieuwe zoektochten voor gezinnen in Pelt en Lommel: "Om spelenderwijs te leren over brandveiligheid"

De brandweer en de toeristische diensten van Pelt en Lommel willen met avontuurlijke zoektochten kinderen en hun familie iets bijbrengen over brandpreventie. 

"Door de coronapandemie kunnen we sinds maart vorig jaar geen scholen of verenigingen meer ontvangen", vertelt Peter Van Baelen van hulpverleningszone Noord-Limburg. "Onze boodschap rond brandveiligheid moesten we dus op een andere manier proberen over te brengen. Door in te spelen op de wandelhype die tijdens de lockdown ontstond, transformeerden we het educatief aanbod in een leuke, interactieve brandweerwandeling "Vuuravontuur".” 

(Lees verder onder de foto)

“De brandweer recycleerde oude spullen en zaagde boomstammen voor de verschillende opdrachten. Daarmee hebben we opnieuw een leuk decor gecreëerd dat volledig in lijn ligt met de andere kindervriendelijke schatzoektochten in Bosland,” zegt Leen Gielen (CD&V), schepen van Recreatie en Toerisme in Pelt. “Een echte aanrader voor de zomervakantie", besluit burgemeester Bob Nijs (CD&V) van Lommel.

Praktisch

De tocht in Lommel is 4 kilometer lang en start aan het Wateringhuis (Wateringstraat 80). In Pelt is de tocht 2,5 kilometer lang en begint ze op de parking van de begraafplaats (Leukenstraat 29).  De wandelingen zijn bewegwijzerd en gratis. 

Deelnemers brengen best pen en papier mee en een munststuk van 50 cent, voor een aandenken achteraf.   

Meest gelezen