Radio 2

Politiezone Arro Ieper lanceert app voor niet-dringende oproepen: "Gemakkelijk foto en locatie doorsturen"

De inwoners van de politiezone Arro Ieper kunnen vanaf nu de politie voor niet-dringende zaken contacteren via een app. De app "Politiezone Arro Ieper" is ook voor de politie een extra kanaal om de inwoners in te lichten over bepaalde zaken of om tips te geven.

Vanaf vandaag kunnen inwoners van de politiezone Arro Ieper een gratis app gebruiken om de politie te contacteren voor niet-dringende zaken, zoals het vinden van een obus tijdens graafwerken. "Als je daar een melding van maakt in de app, kan je meteen een foto doorsturen. De app stuurt ook de exacte locatie door. We krijgen regelmatig telefoontjes over een gevonden fiets bij een kapel, een paal of een kruispunt. Maar met de locatietag en de foto kunnen wij alles vlot lokaliseren."

In de app kan je onder andere zien wie de actieve wijkagent is in jouw buurt. "Inwoners kunnen een overzicht van gevonden voorwerpen raadplegen. Bij elk gevonden voorwerp staat een foto, beschrijving en de vindplaats. Ze kunnen ook op iedere plaats in België het dichtstbijzijnde politiekantoor opzoeken, met een routebeschrijving, de openingsuren en een link naar de afsprakenkalender. Maar in de app kan je ook heel vlug een lijst met handige nummers, zoals de medische noodnummers en de brandweer terugvinden. Met de sneltoets SOS kan je de noodnummers ook direct activeren om de hulpdiensten te verwittigen", vertelt Glenn Verdru van de politiezone Arro Ieper. 

Contact met buurtgroepen

Iedereen die de app heeft, kan gratis lid worden van een bestaand buurtinformatienetwerk (BIN). "Die regionale netwerken werden opgericht in 2007. Via die groepen kunnen we vlug duizenden inwoners bereiken. Zij kunnen de politie ook helpen met de mogelijke beschrijving van een dader", vertelt hoofdinspecteur Wim Cardon, die mee de netwerken oprichtte.

Radio 2

Meest gelezen