archieffoto: Editors op TW Classic 2018
© CPU - Sven Michiels

Editors, Liam Gallagher, Netsky en dEUS op Pukkelpop: organisatie maakt ruim 160 namen bekend

Pukkelpop heeft zopas een groot deel van de affiche van dit jaar bekendgemaakt, in totaal gaat het om meer dan 160 namen. De Britten Editors, Liam Gallagher en Anne-Marie en de Amerikaanse hiphopper Future zullen op het festival optreden, naast grote Belgische namen als Netsky, Charlotte de Witte, dEUS en Balthazar. De voorverkoop ging twee weken geleden al van start, toen nog geen enkele naam bekend was. Intussen is al 85% van de combitickets uitverkocht. 

De affiche van Pukkelpop kleurt -zoals de organisatie beloofd had- internationaal. Onder meer de Britse band Editors, Liam Gallagher (van Oasis) en de Britse zangeressen Anne-Marie, Arlo Parks en Lianne LaHavas. Ook de Amerikaanse dj en producer Marshmello en hiphopper Future staan op de affiche. 

Daarnaast staan er ook een reeks Belgen op het programma: onder anderen Netsky, dEUS, Charlotte de Witte, Balthazar, Bazart, Whispering Sons, Compact Disk Dummies, Zwangere Guy en 2manydj's.

Bekijk hier de line-up: (en lees daaronder verder)

Normaal maakt Pukkelpop eerst een line-up bekend en gaat daarna de ticketverkoop van start. Door tal van omstandigheden was dat voor deze editie andersom. In een paar uur tijd ging drie weken geleden meer dan 70% van de combitickets de deur uit. Inmiddels staat de teller op 85%. Tot gisteren was de voorverkoop trouwens exclusief voorbehouden voor Belgische festivalgangers. 

Wie naar Pukkelpop wil, zal een Covid Safe Ticket moeten kunnen voorleggen (een tijdelijk document dat bewijst dat je al minstens twee weken volledig gevaccineerd bent, een negatief PCR-testresultaat hebt of een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden corona gehad hebt). Daardoor moet het een zo normaal mogelijke editie worden: zonder mondmaskers en afstandsregels en met zo'n 66.000 bezoekers per dag.  

We gaan samen iets ongelooflijk unieks beleven. 

Organisatie Pukkelpop

De organisatie benadrukt dat veiligheid voorop staat tijdens deze editie, die gepaard zal gaan met veel modaliteiten (bijvoorbeeld het organiseren van coronatesten ter plekke, voor bezoekers en medewerkers) en protocollen. "In goed en grondig overleg met de bevoegde overheden laat de organisatie zich begeleiden richting augustus", klinkt het. "Maar iederéén beseft ondertussen ook: we gaan samen iets ongelooflijk unieks beleven."

Meest gelezen