Radio 2

"Geheimen" van scheepswrakken uit de Noordzee te zien in tentoonstelling

Vanaf vandaag kan je in het Navigo Visserijmuseum in Oostduinkerke bij Koksijde terecht voor een tentoonstelling over scheepswrakken. "Geheimen van de Noordzee - Een verborgen geschiedenis onder water" gaat over zo'n 55 scheepswrakken die op de bodem van onze zee liggen.
 

In het Belgisch deel van de Noordzee liggen een kleine 300 scheepswrakken. Elk met hun eigen verhaal. Sinds juni zijn 55 wrakken  cultureel erfgoed.  Het voorbije jaar werden die wrakken onderzocht  en die bevindingen worden nu tentoongesteld in het Visserijmuseum van Oostduinkerke. Minister van de Noordzee Vincent Van Quickenborne (OpenVLD): "Dankzij het uitgebreide onderzoek kunnen we vandaag met deze tentoonstelling de geheimen van die scheepswrakken prijsgeven aan het brede publiek. Zo laten we iedereen meegenieten van de rijkdom van het erfgoed in onze Noordzee."

Duits oorlogsschip

De tentoonstelling "Geheimen van de Noordzee - Een verborgen geschiedenis onder water" laat je mee duiken naar de bodem van de Noordzee. Van een mythisch zeilschip dat eeuwen oud is, tot een Duits oorlogsschip. Vanaf donderdag 1 juli is de tentoonstelling toegankelijk in het Navigo Visserijmuseum in Oostduinkerke. Daarna trekt de tentoonstelling verder door het land.

Meest gelezen