Videospeler inladen...

BEKIJK - Size matters: reuzegrote Belgische vlag siert kleine ring in Hasselt voor kwartfinale Rode Duivels

De verdeler van Singer naaimachines in België heeft een reputatie hoog te houden. Tijdens een vorig tornooi pakte het bedrijf het gemeentehuis van Zonhoven al in met onze driekleur. Nu maakten ze samen met vrijwilligers en kinderen uit lagere scholen een vlag in een nooit eerder gezien formaat.

De vlag bestaat eigenlijk uit kleine vierkante lapjes stof, die voor de gelegenheid door kinderen uit verschillende scholen werden versierd met aanmoedigingen voor de rode duivels. Vrijwilliger Maria Asnong heeft vervolgens het grootste deel van het stikwerk gedaan. “Ik heb de afgelopen dagen 50 uur gestikt en blij dat het werk gedaan is. Nu moeten onze duivels in ruil wel veel goals maken!”

Koen Evers, de zaakvoerder van Singer die de stof en het materiaal ter beschikking stelde, is blij met het huzarenstukje. “Het was deze keer kantje boord of het wel ging lukken. Het plan was misschien iets te ambitieus maar het is uiteindelijk toch gelukt.”

De vlag siert de gevel van het gebouw van PXL healthcare, het vroegere moederhuis langs de kleine ring in Hasselt. Je kan er eigenlijk niet naast kijken.

Meest gelezen