Sportcomplex Oordegem definitief gesloten: "Jammer dat we nu elders werken, en de sporters andere oorden moeten zoeken"

Om 16.00 uur gisterenmiddag is de poort van het Putboscomplex in Oordegem, bij Lede, definitief gesloten. Uitbater Sport Vlaanderen maakte eerder al bekend dat het de uitbating zou stopzetten, omdat het ‘te weinig uitstraling heeft en te weinig mogelijkheden om een topcentrum te worden'. Pas in het najaar zou er misschien een nieuwe uitbater zijn. Het is dan nog afwachten welke plannen die meebrengt voor het terrein.

De 9 personeelsleden van Sport Vlaanderen in Oordegem hebben allemaal een andere werkplek gekregen binnen de organisatie, en voor sommigen ligt dat moeilijk. Katinka Pottie was coördinator van het Putboscomplex, en is aangeslagen door de sluiting: "Het is jammer dat we hier allemaal weg moeten. Ieder van ons heeft nu wel een andere plek, maar de sfeer binnen de groep was héél goed, en we konden goed op elkaar inspelen. Alleen een paar mensen blijven er deeltijds en tijdelijk werken om een deel van het terrein verder op te kuisen." 

Jammer dat we hier weg moeten, en dat er helemaal geen duidelijkheid of perspectief is voor het Putboscomplex
Katinka Pottie, tot gisteren coördinator van het Putboscomplex in Oordegem

Geen binnensporten

De enige zekerheid is dat er nu geen binnensporten meer mogelijk zijn, zoals  badminton, volleybal, dans, squash en fitness. Ook op de buitenterreinen vallen minivoetbal en tennis weg. Alleen atletiek kan voorlopig blijven doorgaan, omdat de piste kosteloos wordt overgedragen aan de gemeente. Ook de loopomloop en de mountainbike-route blijven bereikbaar. 

Katinka hoopt dat er toch nog een toekomst is voor het sportcomplex: "Sport Vlaanderen hoopt tegen het najaar een nieuwe uitbater te hebben. Maar dan is het nog de vraag met welke plannen die naar Oordegem komt. Wat zal er wél nog kunnen, en wat niet? Intussen moeten velen op zoek naar een andere plek om te sporten."

Op zijn Facebookpagina heeft Sport Vlaanderen de sluiting bekendgemaakt, en iedereen bedankt:

kasto80

Meest gelezen