Staking in het postcentrum van Zaventem is voorbij: morgen opnieuw post

De staking in het postcentrum van Zaventem is voorbij. De vakbonden en directie hebben een akkoord bereikt. Morgen wordt het werk hervat. De vakbonden reageren tevreden.

De stakingsactie, die gisteren was uitgebroken in het postcentrum van Zaventem, is afgelopen. De werknemers protesteerden tegen de hoge werkdruk. Nu hebben vakbonden en directie een akkoord bereikt en morgen gaat het personeel weer aan de slag.  "Er is beslist dat er zeven extra dienstrondes komen", zegt Rudi Arnalsteen van de socialistische vakbond ACOD. "Daarnaast zullen alle rondes worden geanalyseerd met het oog op een betere structurele spreiding van de rondes."

Extra personeel en jobstudenten

"We hebben duaal leren verkregen", zegt Rudi Arnalsteen, "dat zijn mensen die nog naar school gaan en die dan bij Bpost willen gaan werken. Er zijn ook franstaligen ingezet die bijkomend een taalbad zullen krijgen. Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus gaan er ook 45 jobstudenten aan de slag. De rondes zullen ook beter gespreid worden, zodat mensen geen 12 of 13 uur per dag moeten werken, maar dat men de gewone 7u36 kan halen", besluit Rudi Arnalsteen. Vanaf morgen krijgen de inwoners van Kortenberg, Bertem, Tervuren, Nossegem en Zaventem opnieuw post in de bus.

Meest gelezen