Foto: Radio 2

Aanpassingswerken Brusselse Ring: nog twee huizen blijven over in Blaironstraat in Diegem-Lo

Minder dan een maand tijd heeft het geduurd om alle leegstaande woningen in de Eugène Blaironstraat in Diegem-Lo af te breken. Op twee huizen na. De ene eigenaar weigert te verkopen en het andere huis zorgt voor stabiliteit. De huizen moeten verdwijnen voor de aanpassing van de Brusselse Ring.  

Diegem-Lo is het bekende dorpje pal naast de Brusselse Ring, bestaande uit slechts een paar straten. Een van die straten is de Eugène Blaironstraat. Vorige maand zag je daar vanuit je auto nog 22 woningen, maar nu schieten er nog maar twee over. De woningen moesten worden afgebroken voor de aanpassing van de Brusselse Ring. Over die aanpassing zijn nog geen details gekend, alleen de huizen moesten er al aan geloven. In afwachting van de werken zullen de percelen van de al gesloopte woningen worden ingezaaid.

Nog twee huizen overeind

En toch staan er nog twee huizen overeind. Een gek zicht, maar een van de eigenaren weigert de woning te verkopen.  Om stabiliteit te garanderen, laat De Werkvennootschap de aanpalende woning nog even staan. In de toekomst zal er nog geprobeerd worden om gesprekken aan te gaan met de eigenaar. Komt er geen akkoord, dan kan de procedure voor onteigening gestart worden. 

Foto: Radio 2

Meest gelezen