gemeente Herne

Wateroverlast Herne: "Het ergste lijkt voorbij"

In Herne lijkt de ergste wateroverlast achter de rug.  In de loop van de nacht is het spaarbekken sneller leeggelopen dan verwacht. Het riviertje de Mark stroomt opnieuw binnen zijn oevers.

De urenlange inzet van brandweer, civiele bescherming, landbouwers en gemeentepersoneel heeft geloond: de wateroverlast in Herne lijkt over zijn hoogtepunt heen.  Burgemeester Kris Poelaert (CD&V): "De toestand is vrij goed. Er is vannacht weinig of geen regen gevallen en het spaarbekken is sneller leeggelopen dan verwacht. De Mark stroomt opnieuw binnen zijn oevers." 

Het rampenplan blijft wel van kracht. "We hebben kort voor de middag nog een crisisvergadering", vertelt Poelaert. "Daar gaan we ook de toestand bekijken stroomafwaarts, in buurgemeente Galmaarden. Op sommige plaatsen daar staat het waterpeil van de Mark nog erg hoog." In het centrum van Herne zal de Stationsstraat in de loop van de voormiddag opnieuw vrijgegeven worden voor het verkeer. 

Meest gelezen