Mega Zwemteam

Zwemtrainer Herman Verbauwen uit Eeklo na 53 jaar met pensioen: "Geëmotioneerd door erehaag"

In het Verbauwenbad in Eeklo heeft zwemtrainer Herman Verbauwen gisteravond een afscheidsfeest gekregen. Na 53 jaar als zwemtrainer gaat hij met pensioen. Zelf ging hij drie keer naar de Olympische spelen, en na de oprichting van het MEGA-zwemteamt trainde hij ook het Olympisch team. 

Voor het afscheidsfeest van Herman Verbauwen, kwamen niet alleen huidige leden van de zwemclub naar het Verbauwenbad. Ook oud-zwemmers die hij trainde waren naar Eeklo afgezakt. Herman is nu 77 jaar, en is maar liefst 53 jaar zwemtrainer geweest.

Ik werd emotioneel toen ik mijn oud-zwemmers een erehaag zag maken in het water

Herman Verbauwen

In 1968 verhuisde Herman Verbauwen met vrouw en dochters van Gent naar Eeklo om trainer te worden in het nieuwe zwembad daar. Zijn vrouw werd er toen lid van het reddersteam. Later zouden ook zijn dochters Carine en Pascale topzwemmers worden.  

Lees verder onder de foto van zijn allerlaatste zwemtraining

Mega Zwemteam
Pascale en Carine deden het op de Olympische Spelen beter dan ik
Herman Verbauwen

Zelf ging Herman Verbauwen drie keer naar de Olympische Spelen: in 1960 in Rome, in 1964 in Tokio, en in 1968 in Mexico. "Maar mijn dochters deden het op de Olympische Spelen in Moskou toch beter dan ik: ze raakten beiden in de finale. Daarvoor moet je toch bij de beste in de wereld horen. Ik was toen ook Olympisch coach. Dat was toch één van de hoogtepunten in mijn carrière." 

Beluister hier het gesprek met Herman Verbauwen in Start Je Dag bij Radio2 Oost-Vlaanderen

Mega Zwemteam
kasto80

Meest gelezen