Archieffoto uit 2013.

Financieel kantoor Bessemer Trust trekt zich terug als bewindvoerder van Britney Spears: "Haar wensen respecteren"

Het financiële kantoor dat door de rechtbank is aangesteld om mede-bewindvoerder te zijn over het vermogen van de Amerikaanse popzangeres Britney Spears, trekt zich terug. Bessemer Trust doet dat wegens "gewijzigde omstandigheden", meer bepaald de onthutsende getuigenis van Britney zelf.  

Het is de krant The New York Times die met het verrassende nieuws naar buitenkomt. Bessemer Trust diende het verzoek in en stelt dat het niet op de hoogte was van de kritiek van Britney. In haar telefonische getuigenis van 23 juni vertelde ze hoe het bewindvoerderschap al 13 jaar haar leven domineert en haar ware trauma's bezorgt.

Ter verduidelijking: een bewindvoerder is een soort voogd, aangesteld door een rechter, om de belangen te behartigen van iemand van wie geoordeeld wordt dat hij/zij niet meer in staat is om zijn eigen zaken te beheren en zelf beslissingen te nemen.

Het kantoor ging er ook vanuit dat Britney vrijwillig in het systeem van bewindvoerschap was gestapt en openstond voor Bessemer Trust . 

Maar haar getuigenis spreekt het tegendeel. Britney vertelde voor de rechtbank dat ze voor werkelijk álles de toestemming nodig heeft van haar huidige bewindvoerder, vader James "Jamie" Spears. Ze moet bijvoorbeeld haar kinderwens opbergen (ze mag haar spiraaltje niet laten verwijderen) en beweert dat ze verplicht onder medicatie staat. Pillen die haar niet meer in staat stellen heldere gesprekken te voeren. Jamie Spears heeft dit al ten stelligste ontkend en heeft bij de rechtbank aangedrongen op een onderzoek naar deze aantijgingen.

Wat nu?

Deze week kende de rechtbank van Los Angeles voorlopig het bewindvoerderschap toe aan Jamie, maar voor de financiële kant moest hij het beheer delen met Bessemer Trust. Het kantoor wil zich nu dus terugtrekken. "We willen de wensen van Britney Spears respecteren", klinkt het.

Als de rechter ingaat op het verzoek, rijst uiteraard de vraag of Jamie opnieuw het volledige bewindvoerdschap over het vermogen van zijn oudste dochter krijgt. Dat vermogen wordt geschat op een slordige 50 miljoen.

De 39-jarige Britney Spears wil van het bewindvoerderschap af zónder medische evaluatie. Volgens Jamie heeft zijn voogdijschap haar net gered van een catastrofe. 

Meest gelezen