Bokskampioene Delfine Persoon uit Gits staat na bijna 1 jaar weer in de ring: "Ze heeft er zin in"

Dit weekend staat Delfine Persoon na bijna 1 jaar terug in de ring voor een bokswedstrijd. Delfine neemt het morgen voor de intercontinentale IBO-titel op tegen de Russische Elena Gradinar en hoopt zo in stijl afscheid te nemen. 

Op zaterdag 3 juli stapt Delfine Persoon na bijna een jaar nog eens in de ring voor een wedstrijd in Eernegem. Vorig jaar in augustus probeerde ze in de Verenigde Staten revanche te nemen tegen de Ierse Katy Taylor, maar ze verloor. Morgen neemt Persoon het op tegen de Russische Elena Gradinar voor de International Boxing Organization-titel bij de supervedergewichten (57,2-59 kg). 

Doordat het kwalificatietoernooi in Parijs in juni afgelast werd en de Belgische federatie geen boksers heeft gestuurd naar het EK of WK kon Persoon een Olympische deelname vergeten. Daarom kijkt ze volgens haar trainer Filiep Tampere nog meer uit naar deze wedstrijd. "Als profbokser heeft Delfine het afgelopen jaar niet stil gezeten. Maar het was moeilijk om gemotiveerd te blijven zonder wedstrijden in het vooruitzicht."

Zicht op wereldtitel

Zaterdag wordt voor Delfine de eerste stap naar een nieuwe wereldtitel. Maar trainer Tampere blijft voorzichtig: "Haar tegenstandster is een Russische, die al in meer dan 100 amateurwedstrijden heeft gevochten. Het is dus iemand met enorm veel ervaring. Gradinar heeft ook al aan 11 profwedstrijden deelgenomen, waarvan ze slechts 1 verloren heeft. Maar we hebben het zelf ook gezien bij Delfine wanneer je naar het buitenland gaat om een titel te behalen, is het altijd moeilijker om te winnen dan op eigen grond." 

"De wedstrijd van International Boxing Organization is eigenlijk een soort halve finale van het wereldkampioenschap. Als Delfine wint, wordt ze de uitdager van de Britse Terri Harper, die nu de wereldtitel heeft van WBC en IBO. Dan maakt ze terug kans op een wereldtitel", vertelt trainer Tampere. 

Meest gelezen