Radio 2

Belgische én Italiaanse koorts in frituur Melsbroek: "Moeilijke keuze"

In frietkot "De Fritaliaan" in Melsbroek, Steenokkerzeel, hangen dezer dagen zowel Belgische als Italiaanse vlaggen. Dat komt natuurlijk door de match van vanavond. De Rode Duivels spelen dan tegen Italië voor een plaats in de halve finale van het EK voetbal. En dat zorgt bij de broers Renato en Angelo Bottiglieri voor een lichte verdeeldheid. 

Renato en Angelo zijn de trotse uitbaters van frituur "De Frietaliaan" in Melsbroek, een deelgemeente van Steenokkerzeel. De roots van de broers liggen in het zuiden van Italië, maar tegelijk zijn ze ook echte Belgen. Dat zorgt vanavond voor een moeilijke keuze bij de match van België tegen Italië. Dat vertelde Renato vanochtend in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Mijn vader kiest sowieso voor Forza Italia. En ik eerlijk gezegd ook omdat België er toen ik jong was, niet vaak bij zat. Maar mijn jongste broer Angelo supportert wel voor België. De meningen zijn dus wat verdeeld." 

Toch hangen beide vlaggen uit in de frituur in Melsbroek. "Zowel de Belgische als de Italiaanse. En dat zorgt natuurlijk voor veel conversaties over het voetbal. Ik merk dat de klanten altijd voor Italië supporteren, maar sinds een week is dat ook gedaan (lacht). Momenteel hangen alle vlaggen er nog maar ze hebben wel gedreigd om de Italiaanse te stelen of zelfs in brand te steken (lacht)."

In het hol van de leeuw

Vanavond start om 21u de match van de Rode Duivels tegen Italië. Net het spitsuur in het frituur van Angelo en Renato. "We gaan wat vroeger sluiten. De klanten zijn ook al op de hoogte. Wij moeten die match absoluut zien. En dat gaan we doen in het hol van de leeuw in "De Blizzard", het jeugdhuis van Melsbroek. Mijn vader kennende zal hij daar heel trots verschijnen in zijn truitje van Italië. Maar Melsbroek is een hele toffe gemeente. Iedereen kent iedereen, ze gaan daar dus zeker mee lachen."

En dan nog een kleine pronostiek voor vanavond? "Ik denk 2-2 en dan verlengingen met penalties. Een mooie match met veel punten. En hoewel ik supporter voor Italië, ben ik zeker dat België wint." 

Radio 2

Meest gelezen