55-jarige man overleden na gewelddadige inbraak in Dilbeek, moeder zwaargewond

In Dilbeek, in Vlaams-Brabant, is afgelopen nacht een 55-jarige man om het leven gekomen bij een gewelddadige inbraak. De moeder van het slachtoffer kreeg ook verschillende klappen toegediend en belandde in het ziekenhuis. De daders sloegen op de vlucht met geld uit de woning en zijn voorlopig spoorloos. Het parket spreekt van een roofmoord en onderzoekt de zaak. 

Uit de verklaringen van de 75-jarige vrouw blijkt dat zij en haar zoon in het holst van de nacht werden overvallen door twee onbekenden. De daders drongen hun appartement op de eerste verdieping vermoedelijk binnen via een ladder aan de achterzijde van het gebouw (zie foto). 

De daders eisten geld terwijl ze de slachtoffers hardhandig aanpakten. Daarbij liet de 55-jarige zoon het leven. Zijn moeder raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Motief onbekend

Het parket van Halle-Vilvoorde vorderde vandaag een onderzoeksrechter en spreekt van een roofmoord. Het CSI-team van de federale gerechtelijke politie kwam ter plekke voor een sporenonderzoek en het parket liet ook een wetsgeneesheer ter plaatse komen om de doodsoorzaak van het 55-jarige slachtoffer te bepalen. 

De daders zijn voorlopig spoorloos. Waarom ze de 55-jarige man en zijn moeder viseerden, is nog niet duidelijk. Volgens buurtbewoners werd er de laatste tijd al meermaals ingebroken in woningen aan die kant van de straat, die grenst aan een veldweggetje. 

Meest gelezen