James Arthur Photography

In Gent kan iedereen ouder dan 16 zonder afspraak een coronavaccin krijgen in Flanders Expo

Het Gentse vaccinatiecentrum in Flanders Expo voorziet vanaf vandaag prikken voor iedere Gentenaar ouder dan 16 die om één of andere reden nog geen prik heeft gekregen. Mensen kunnen zich spontaan aanmelden. Als er te veel mensen komen opdagen, wordt er meteen een afspraak voor een volgend moment gemaakt. 

Gent wil iedereen die nog geen vaccin gekregen heeft, de kans geven om alsnog een prik te krijgen. En dat zonder een afspraak te moeten maken. Enkel mensen die nog geen eerste prik hebben gekregen kunnen zich spontaan aanmelden, voor een tweede prik moet wel altijd een afspraak gemaakt worden. 

Grote voorraad

Gent vereenvoudigt de procedure om een vaccin te krijgen omdat er op dit ogenblik een grote voorraad aan vaccins is en tegelijkertijd heel wat Gentenaars wachten met het inplannen van een afspraak omdat ze reisplannen hebben. Alle volwassen Gentenaars hebben al een uitnodiging gekregen voor een eerste prik in het vaccinatiecentrum van Flanders Expo. 

Centrumverantwoordelijke Michiel Dendooven: "Ook de mensen die in het begin getwijfeld hebben of ze wel een vaccin wilden, kunnen nu langs komen om toch een vaccin te krijgen. Ze zijn welkom elke weekdag tussen 9 en 17 uur." Wie zeker wil zijn niet te moeten aanschuiven, kan ook nog altijd online een vaccinatiemoment vastleggen.  

kasto80

Meest gelezen