Google maps

Kortrijk gaat overlast in ruime buurt rond skatebowl aanpakken: "In 2 maanden tijd 16 PV's opgesteld"

In Kortrijk gaan de stad en de politie de overlast aanpakken in de ruime omgeving van de skatebowl, de slingerbrug en het jaagpad langs de Leie aanpakken. In 2 maanden tijd zijn daar al 16 PV's opgesteld, onder meer voor druggebruik, vandalisme en diefstal. 

In Kortrijk gaan de stad en de politie de overlast aanpakken rond het jaagpad langs de Leie, de slingerbrug en de skatebowl. Sinds de lente en de coronacrisis is dat een populaire hangplek geworden voor jongeren. Maar het trekt de laatste tijd meer mensen aan met slechte bedoelingen. Over een periode van 2 maanden tijd werden er 16 PV's uitgeschreven voor onder andere druggebruik, vandalisme en diefstal. Ook verschillende wandelaars en jongeren werden er lastiggevallen.

Identiteitscontroles

De politie gaat nu onder meer indentiteitscontroles houden in de buurt. Dat vertelt korpschef Filip Devriendt: "We gaan systematisch identificeren wie er allemaal rondloopt. Die controles moeten aan de ene kant mensen met slechte bedoelingen afschrikken, maar het zal er ook voor zorgen dat we sneller de daders kunnen vinden wanneer er een misdrijf gebeurt. Via een tijdelijke camera hebben we al min of meer zicht op wie er voor overlast zorgt, de controles moeten dat beeld verfijnen."  

Stad Kortrijk zal ook jeugdorganisaties inzetten om in gesprek te gaan met de jongeren die regelmatig rondhangen in de buurt.

Meest gelezen