Radio 2

Kortrijkse Vaxpo verhuist in augustus naar oude site Van Marcke

Vanaf 23 augustus moeten de inwoners van Kortrijk, Kuurne en Harelbeke voor hun eerste of tweede vaccindosis niet meer naar het VAXPO-centrum aan de Xpohallen in Kortrijk . Het vaccinatiecentrum maakt plaats voor de MATEXPO-beurs en zal dus verhuizen naar de oude site van Van Marcke aan de Weggevoerdenlaan. Voorlopig worden daar de laatste vaccins gezet op 15 oktober. 

VAXPO is één van de eerste vaccinatiecentra dat met concrete plannen voor de verhuis naar buiten komt. “Een juiste keuze, want eind augustus zijn de meeste inwoners al gevaccineerd”, zegt Hilde Verschaeve, de centrumverantwoordelijke. “De activiteiten van Xpo-evenementen en beurzen- komen gelukkig ook weer op gang.  MATEXPO, de tweejaarlijkse beurs die in september wordt gehouden, krijgt dan alle ruimte die ze nodig hebben.”

Waardig alternatief

De oude site Van Marcke is een waardig alternatief. 2 jaar geleden verhuisde het distributiebedrijf van sanitair en keukens naar een nieuwe locatie langs de E17. De oude site staat sindsdien leeg maar is vlot bereikbaar, heeft genoeg parkeerruimte en een hele reeks hallen die  groot genoeg zijn. “Het vaccinatiecentrum wordt ondergebracht in één van de hallen. Het aantal lijnen wordt ook teruggebracht van 9 naar 4 en er zal vooral ’s avonds gevaccineerd worden en woensdagnamiddag. Dat zou moeten volstaan, want tegen die datum zijn het vooral de jongeren die nog een vaccin krijgen en mensen die een eerste keer hebben geweigerd om wat voor reden dan ook”, aldus Hilde Verschaeve.

(Lees verder onder de foto)

Radio 2

80 procent kreeg al eerste prik

De 3 burgemeesters van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne zijn tevreden over het werk van de meer dan 1000 vrijwilligers, die Vaxpo draaiende hielden. “De komende dagen sturen we alle vrijwilligers een geschenkpakket op als dank voor het goede werk”, zegt burgemeester van Kuurne, Francis Benoit (CD&V). “De 100.000ste prik werd maandag gegeven. In de 3 gemeenten is 44% van de bevolking volledig gevaccineerd. Meer dan 80% kreeg een eerste prik.  En de komende weken komen duizenden inwoners hun tweede prik halen”, vertelt Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester), burgemeester van Kortrijk. 

Tweede kans

“Onze burgers blijven vaccineren, blijft onze prioriteit. De komende maanden zijn de jongeren aan de beurt en de mensen, die niet ingingen op hun eerste oproep. Daarom moet de vaccinatiecampagne nog een tijdje langer doorlopen. Op de nieuwe locatie zullen we de vaccinatiecampagne tot een goed einde kunnen brengen”, vertelt burgemeester van Harelbeke, Alain Top (Vooruit). “Normaal zit het erop op 15 oktober, maar als de campagne toch nog verlengd moet worden, kan dat zonder veel problemen op deze nieuwe locatie.”

Meest gelezen