Nieuwe verdachten in onderzoek dodelijke kabelbaanramp Italië

In het onderzoek naar de dodelijke ramp met de kabelbaan in het noorden van Italië zijn er nieuwe verdachten in beeld. Onder die verdachten zijn medewerkers van de fabrikant die werkzaamheden en controles zou hebben uitgevoerd bij de kabelbaan. Bij het ongeval eind mei stierven veertien mensen.

Italiaanse aanklagers hebben nieuwe verdachten in beeld in het onderzoek naar de dodelijke kabelbaanramp op 23 mei in het noorden van het land. Onder die nieuwe verdachten zijn medewerkers van de kabelbaanfabrikant Leitner. Die zou werkzaamheden en controles hebben uitgevoerd bij de kabelbaan die passagiers van het dorp Stresa naar de 1.500 meter hoge berg Mottarone brengt.

Veertien van de vijftien inzittenden stierven bij het ongeluk toen de cabine neerstortte door een kabelbreuk. De oorzaak is nog niet bekend. De noodrem had het ongeluk moeten voorkomen, maar die was door de managers opzettelijk buiten werking gesteld omdat die meermaals technische problemen veroorzaakte.

Eerder werden daarom al drie managers opgepakt. In totaal worden nu veertien mensen verdacht.

Bekijk hieronder de beelden van de plaats van het ongeluk (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Alleen een 5-jarige Israëliër overleefde het ongeluk. Het slachtoffer verloor bij het ongeluk zijn ouders, een broer en zijn overgrootouders. Na een langdurig verblijf in het ziekenhuis werd hij door zijn tante in Italië in huis genomen.

Meest gelezen