Radio 2

Oud zwembad in Wevelgem wordt pop-up wetenschapsexpo voor kinderen en jongeren

Vanaf oktober wordt het oude zwembad in Wevelgem een pop-up wetenschapsexpo voor een jaar.  Kinderen en jongeren zullen zich er kunnen onderdompelen in wetenschap en techniek.

In Wevelgem zal het oude zwembad, dat nu leeg staat, voor 1 jaar omgetoverd worden tot een mini-Technopolis. Jongeren en kinderen zullen er allerlei doe-opdrachten, workshops en escaperooms kunnen uitproberen om techniek en technologie op een speelse manier te ontdekken. De pop-up wetenschapsexpo "Big Bang" is een project van de gemeente Wevelgem samen met de techniekacademie van hogeschool Vives in Kortrijk. 

"In de kuip van het zwembad zal je kunnen rondlopen en komt er een grote doe-expositie. Het klein zwembad zullen we opnieuw vullen met water zodat kinderen zelf kunnen ontdekken wanneer iets blijft drijven en wanneer niet. Er zullen ook allerlei workshops zijn en escaperooms: 1 voor kinderen en 1 voor volwassenen. In de escaperoom zal je wetenschap en techniek moeten gebruiken om te ontsnappen", verklapt schepen van Innovatie Kevin Defieuw (CD&V).

(Lees verder onder de foto)

Radio 2

Jongeren warm maken voor wetenschappen

"Met het project "Big Bang" willen we als gemeente jongeren en kinderen warm maken voor wetenschappen, technologieën, technieken en wiskunde. En dat is ook nodig, want in onze regio is er een tekort aan mensen die afstuderen in technische richtingen. We willen jongeren enthousiasmeren om mee te werken aan innovatie en digitalisering in onze streek", zegt schepen Defieuw. 

De wetenschapsexpo is tijdelijk, voor 1 jaar. Daarna wordt het zwembad afgebroken. 

Meest gelezen