Pizzeria’s profiteren van wedstrijd België-Italië: “Meer pizza’s besteld”

Vanavond spelen onze Rode Duivels op het EK voetbal de kwartfinale tegen de Italianen. In de pizzarestaurants staan niet alleen de ovens, maar ook de telefoons roodgloeiend. Want veel mensen willen vanavond graag een pizza eten voor of tijdens de match.

“Er zijn inderdaad extra reservaties”, zegt Gianfranco van restaurant Lukania-express in Korbeek-lo bij Bierbeek. “Dat heeft volgens mij inderdaad te maken met de match België-Italië. Het wordt hier ook een traditie: de combinatie pizza en voetbal.” Ook bij Pizza della Casa, een foodtruck uit Opwijk, merken ze dat er meer bestellingen zijn: “We hebben inderdaad een paar grotere bestellingen dan enkel voor het gezin. Dus ik denk dat er wel een paar mensen een klein feestje in de tuin gaan hebben om samen voetbal te kijken”, zegt Johan.

Bij Il Casolare in Beersel hebben ze voorlopig nog geen extra bestellingen, maar chef-kok Eddy staat wel klaar: “Normaal blijven de mensen thuis als het voetbal is, dus ik verwacht wel veel bestellingen vanavond. Ik hoop het alleszins. Sowieso sta ik klaar om te werken.”

Reporters / Food & Drink Photos

Voor wie supporteren?

Eddy is een echte Italiaan, maar woont intussen al 25 jaar in België: “Als België wint, bent ik blij en ook als Italië wint. Voor mij is het allebei goed. Dat de beste moge winnen.” Johan daarentegen is Belg maar gaat vanavond voor Italië supporteren: “Iedereen die mij niet kent en me ziet, denkt dat ik een Italiaan ben omdat ik een nogal donkere huid en donker haar heb. Maar spijtig genoeg is dat niet het geval. Mijn vrouw gaat voor de Belgen supporteren en ik voor de Italianen.”

Gianfranco supportert vanavond voor zijn thuisland Italië: “Ik ga kijken in Limburg, tussen de Italianen. Maar als België zou winnen, zou ik dat niet zo heel erg vinden. Want dan supporter ik na Italië gewoon voor België. Een kleine pronostiek: 2-0 voor Italië.” Of we de Italianen vanavond zullen opeten valt nog af te wachten, maar de Italiaanse pizza zal alvast smaken.

 

Meest gelezen