Politie Limburg Regio Hoofdstad neemt 9 elektrische wagens in gebruik, "We hebben een voorbeeldfunctie"

De wijkpolitie van Hasselt en Lummen neemt vandaag 9 elektrische wagens in gebruik. De politiezone Limburg Regio Hoofdstad kocht een reeks Volkswagens ID3 aan om de oude voertuigen te vervangen. “Als politiezone hebben we een maatschappelijke voorbeeldfunctie”, aldus burgemeester en voorzitter van het politiecollege Steven Vandeput (N-VA).

“De voertuigen van de wijkdiensten van de politie Limburg Regio Hoofdstad waren dringend aan vervanging toe”, vertelt Benny Jooken, diensthoofd van de wijkwerking. “De aankoop van deze elektrische wagens is de eerste stap in de vergroening van het wagenpark van onze politiezone. Na een uitgebreide screening kozen we voor Volkswagens ID3. Het is voor het eerst dat dit type voertuig in België wordt omgebouwd tot politievoertuig met striping, zwaailicht en een sirene. De voertuigen hebben een rijbereik van 420 kilometer, wat ideaal is voor een wijkinspecteur.” 

Milieuvriendelijke toekomst

De 9 wagens werden aangekocht voor een bedrag van 420.000 euro. “Er blijven 6 wagens in Hasselt, en 3 rijden vandaag naar Lummen”, zegt burgemeester Vandeput. “Ook in de toekomst zal onze politiezone inzetten op milieuvriendelijke wagens. Eind dit jaar worden er 3 elektrische voertuigen geleverd voor de wijkpolitie in Diepenbeek en 2 voor de inspecteurs in Halen.” 

Meest gelezen