Porsche roept 43.000 elektrische wagens terug wegens softwareprobleem

Sportwagenfabrikant Porsche moet 43.000 van de elektrische auto's van het model Taycan terugroepen vanwege mogelijk defecte software. Die zou ervoor zorgen dat de door de batterij aangedreven motor plotseling uitvalt. Dat heeft Porsche bekendgemaakt. 

De mogelijkheid bestaat dat de geïnstalleerde software de aandrijving sporadisch uitschakelt, met verlies van rijvermogen als gevolg. De fout werd ontdekt tijdens interne voertuigtests en is tot nu toe slechts in enkele wagens opgetreden. Niemand raakte tot dusver gewond. 

In de nieuwe serie van de Taycan en de Taycan Cross Turismo is het probleem al verholpen. Eigenaars van de betrokken voertuigen kunnen ze blijven gebruiken en worden persoonlijk gecontacteerd voor een gratis update van de software. Het is nog onduidelijk of en hoeveel Belgische eigenaren getroffen zijn.

Meest gelezen