Foto: Radio 2

Tom Helsen en Yevgueni trappen Leuvense festivalzomer op gang

De Leuvense festivalzomer is officieel van start gegaan. Niemand minder dan singer-songwriter Tom Helsen kreeg de eer om het podium van Leuven Air te openen, gevolgd door Yevgueni. Leuven Air is het coronaveilig alternatief voor de evenementen van “Het Groot Verlof”.  En dat werd door de eerste festivalgangers goedgekeurd. 

Live muziek in het centrum van Leuven? Dat werd afgelopen jaar enorm gemist. Van zodra er perspectief was voor de evenementensector, ging de stad Leuven aan de slag met de zomerplannen. Uit de bus kwam onder andere Leuven Air, dat vooral "Het Groot Verlof" vervangt. Samen met je bubbel kan je er genieten van optredens op een bijzondere locatie in Heverlee. En het festival ging gisteren van start met Tom Helsen en Yevgueni op het podium. Voor Tom Helsen een thuismatch en de voorstelling van zijn Nederlandstalige album en voor Yevgueni de viering van hun twintigjarig bestaan. 

Dit is mijn eerste optreden in anderhalf jaar tijd. Het voelde enorm goed!

Tom Helsen
Foto: Radio 2

En de reacties van de eerste festivalgangers liegen er niet om: de zangers stelden niet teleur. "Het was écht top. We hebben enorm hard gedanst en pintjes gedronken. De sfeer zat goed", klinkt het bij een bezoeker. Een andere fan vond het dan weer fijn om nog eens uit zijn kot te komen: "Nieuwe gezichten zien, hoe lang is dat geleden. Je komt hier mensen tegen die je al lang niet meer gezien hebt, het is geweldig." 

Foto: Radio 2
Foto: Radio 2

Meest gelezen