Gemeenteraadslid Geert Mertens (Iedereen Bornem) nam het initiatief

Wintam heeft voortaan een Lukakuplein: "Ik heb hem hier nog weten spelen, een beer van een vent"

Wintam (Hingene, Bornem) heeft een plein naar Rode Duivel Romelu Lukaku genoemd. De spits groeide er op en kwam ook geregeld voetballen op het plein. Gemeenteraadslid Geert Mertens (Iedereen Bornem) nam het initiatief om het plein naar de lokale voetbalheld te noemen. 

Helemaal officieel is de naam van het plein nog niet. Geert Mertens wil de gemeenteraad er na de zomer laten over stemmen. "Lukaku heeft hier vlakbij gewoond, om de hoek. Hij is hier opgegroeid en in zijn jeugd heeft hij hier altijd gevoetbald", legt Mertens uit. "Er is niet zoveel plaats in de wijk en dit plein leent zich er goed toe. Hij heeft hier dus jaren gevoetbald en heeft ook bij Wintam gespeeld."

Normaal gezien kan een straat of een plein pas naar iemand genoemd worden, wanneer die persoon overleden is. "Ja, maar als hij ermee akkoord is, dan kan dat toch geen probleem zijn. We hopen echt dat het de officiële naam kan worden."

Ik heb er eens naast gestaan, een beer van een vent!

Een trotse buurtbewoner

De bewoners zijn er blij mee. "Het is echt knap! Ik woon hier al 23 jaar en ik heb hem dus ook nog weten spelen hier, als kind. Jaja, we zijn echt fier op hem", zegt een vrouw enthousiast. 

"Ja, Lukaku, zijn broer Jordan en hun vriendjes die waren altijd in de straat aan het "sjotten". Ze kregen dan last met de wijkagent, want die kreeg er klachten over. Die zei dan dat ze hier op het pleintje moesten gaan spelen. Ik heb ze nog bezig gezien. Ik heb er ook eens naast gestaan: een beer van een vent!", zegt een andere buurtbewoner. "Mijn zoon heeft er nog mee gespeeld", vertelt een andere man. "Die mannen van vroeger worden nog elk jaar door hem uitgenodigd."

NVE

Meest gelezen