Gewapende overval op juwelier in Dilbeek

In het Vlaams-Brabantse Dilbeek is een gewapende overval gepleegd op een juwelierszaak. Dat melden burgemeester Willy Segers en het parket Halle-Vilvoorde. Minstens twee daders bedreigden de juwelier en drie klanten en gingen ervandoor met een onbekende hoeveelheid geld en juwelen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

De overval op de juwelierszaak in de Verheydenstraat vond omstreeks 10.00 uur plaats, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau: "Toen de juwelier een persoon in de zaak binnenliet, werd hij door deze persoon en nog minstens één andere mededader aangevallen en gekneveld. Beide daders waren gewapend en vroegen om de inhoud van de kluis. Twee andere klanten die de zaak op dat moment betraden, werden ook overmeesterd en gekneveld. Een vierde persoon kreeg pepperspray in het aangezicht."

De daders gingen er met een onbepaalde hoeveelheid geld en juwelen vandoor in een voertuig, vermoedelijk een Audi. Ze lieten wel een deel van de buit achter tijdens hun vlucht. De juwelier en de persoon die pepperspray in het aangezicht had gekregen, werden naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging. 

  "Het labo werd ter plaatse gevraagd voor het sporenonderzoek en de federale gerechtelijke politie Halle-Vilvoorde werd met het verder onderzoek belast", aldus nog de parketwoordvoerder.

Gisteren werd Dilbeek al opgeschrikt door een roofmoord. In de nacht van donderdag op vrijdag drongen twee daders een appartement aan de Hoogveldlaan binnen en eisten geld. De bewoners, een 55-jarige man en diens 75-jarige moeder, werden daarbij zo zwaar mishandeld dat de man om het leven kwam en de vrouw zwaargewond raakte.

Meest gelezen