In Voeren kunnen kinderen voortaan ravotten in een speelbeek

In Voeren kunnen kinderen voortaan ravotten in een 'speelbeek'. Natuurpunt heeft zo'n plek geopend langs de Noor, omdat 'spelen en ontspannen in de wilde natuur zo belangrijk is'. Die is Lankwater gedoopt naar de naam die de Voerenaars vroeger aan de beek gaven. 

Speelbeek Lankwater ligt in het Voerense Altenbroek langs de Noor. Die ontspringt in Noorbeek en kronkelt ongeveer een kilometer door Nederland waar ze verder gevoed wordt door een bronnengebied, met onder meer de Sint-Lambertusbron. De Noor mondt in 's-Gravenvoeren uit in de Voer, die vervolgens  enkele kilometers westwaarts op Nederlands grondgebied in de Maas terechtkomt.

(lees verder onder de foto)

De Noor stroomt in de buurt van het kasteel Altenbroek, dwars door het gelijknamige natuurreservaat dat beheerd wordt door Natuurpunt. De Voerense jeugd en de bezoekers van de Voerstreek krijgen daar een nieuwe ontspanningsplek. Het gaat volgens Natuurpunt om de eerste speelzone met waterbeleving. Het initiatief krijgt dan ook steun van de gemeente en toerisme Voeren en AS Adventure. "Het is nu meer dan ooit belangrijk dat kinderen kunnen spelen en ontspannen in de wilde natuur", onderstreept Liselotte Bollen van Natuurpunt. De aanwezige kinderen konden daarop meteen aan een avontuurlijke namiddag beginnen. Zo werden voor hen onder meer beelden van uiltjes en andere inheemse vogels en dieren uit hout gezaagd.

Meest gelezen