Brittainy Newman

76 hotdogs in 10 minuten: kampioen breekt eigen eetrecord

De kampioen hotdogs eten, de Amerikaan Joey Chestnut (37), heeft zondag zijn eigen record verbroken. Tijdens een wedstrijd in New York verorberde hij 76 stuks in 10 minuten.

Chestnut, bijnaam "Jaws", haalde het voor de veertiende keer in vijftien jaar in Nathan's Hot Dog Eating Contest. Het internationale evenement vindt telkens op 4 juli plaats, de Amerikaanse nationale feestdag.

Bekijk hier zijn recordpoging (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

De kampioen speelde één hotdog - inclusief broodje - meer naar binnen dan bij zijn overwinning vorig jaar. Achteraf verklaarde hij dat het publiek hem vooruit stuwde. "Ik ben supergelukkig", klonk het. Geoffrey Esper eindigde op een tweede plaats met "maar" 50 hotdogs.

Bij de vrouwen haalde Michelle Lesco (37), ook een Amerikaanse, het door 30 hotdogs te eten. De vorige kampioene bij de vrouwen, Miki Sudo, nam dit jaar niet deel omdat ze zwanger is. Maar gezond is het uiteraard niet om dit soort aantallen naar binnen te werken.  

Brittainy Newman

Meest gelezen