Onweer bezorgt brandweer Antwerpen 260 oproepen

Ook de provincie Antwerpen bleef niet gespaard door het onweer. Er was vooral veel wateroverlast. In de Kennedytunnel stonden twee van de drie rijstroken blank, met lange files als gevolg. Ook op andere wegen gutste het water over het wegdek, wat op sommige plaatsen voor kleine ongevallen zorgde. In Antwerpen kreeg onder meer de omgeving van de Lange Lobroekstraat, in de buurt van het Sportpaleis, het flink te verduren. Huizen en kelders liepen onder. Een ondergrondse garage stond ook grotendeels onder water.
 

Heel wat waterellende in de Kennedytunnel, maar ook op de E19 en de E313. Daar was het soms stapvoets rijden. In heel wat straten konden de riolen het water niet aan. In Antwerpen was er veel ellende in de buurt van de Lange Lobroekstraat, niet ver van het Sportpaleis. Volgens de buurtbewoners is er een structureel probleem met de riolering. Het platte dak van een carwash begaf het. Huizen en kelders kregen water binnen, ook het restaurant Filet d'Anvers. Daar was ook een tijdje geen stroom meer. Een ondergrondse garage van een appartementsgebouw liep grotendeels onder water. Het kamp van KSA Berchem tot slot werd uitgesteld. Het kampterrein liep onder water en is dus niet te gebruiken.
 

Meest gelezen