HANS PUT

Onweer zet kelders, bedrijven en tuinen onder water in Beringen

In de vroege namiddag trok een kort maar hevig onweer over een deel van Limburg. Dat zorgde vooral in Beringen voor wateroverlast. Daar kreeg de brandweer een twintigtal oproepen voor ondergelopen kelders, huizen of tuinen.

Vooral enkele plaatsen rond de Paalse heuvels kregen flink wat water te slikken dat naar beneden gutste. Dat was onder andere het geval aan de Gelebergstraat, Meldertsesteenweg, Meerstraat en de Zwanenbergstraat. Het zijn al jaren knelpunten bij hevige regenval. Het aantal keren dat het bedrijf Plastiflex aan de Beverlosesteenweg al te kampen kreeg met wateroverlast, is niet meer te tellen. 

(lees verder onder de foto)

HANS PUT

Het water stroomt via de Zwanenbergstraat naar beneden, de riolering kan al het water niet verwerken en het water komt via de slokkers terug omhoog. De bewoners van het appartemenstgebouw onderaan aan de Zwanenbergstraat konden dit jaar al voor de tweede keer hun dweilen en aftrekkers uit de kast halen.  

(lees verder onder de foto)

HANS PUT

Ook in Rietstokstraat liep een huis onder water. 'Het is al de vierde keer', zegt Jan Kenens die kwam helpen poetsen in het huis van zijn dochter. "De schuld ligt bij de boer die verkeerd ploegt op de heuvel en de mensen van groen hebben een veldweg verlegd zodat een oud bufferbekken weg is, het water stroomt nu gewoon van de heuvel langs de velden door de tuinen en de huizen. Mijn groententuin is helemaal om zeep", zucht Roger Eykens uit de Rietstokstraat. "Vorig jaar gingen mijn groenten eraan door de hitte, nu worden ze vernield door het water."  

Meest gelezen