AFP or licensors

Reddingswerkers zoeken in striemende regen opnieuw naar 20 vermisten in Japanse modderstroom

In de striemende regen hebben Japanse reddingswerkers vanochtend de zoektocht hervat naar mensen die vermist zijn geraakt, nadat een gigantische modderstroom het kuststadje Atami had getroffen. Een lokale verantwoordelijke verklaarde dat de officiële dodentol ongewijzigd is gebleven. Twee lichamen zijn geborgen. "Tien mensen zijn gered, maar een twintigtal anderen is nog steeds vermist", klinkt het.  

In Atami zijn vandaag ongeveer 1.000 reddingswerkers aan de slag gegaan, onder wie 140 soldaten. "We doen ons best om zo snel mogelijk overlevenden te vinden, maar we moeten voorzorgsmaatregelen nemen want het blijft regenen", zei de verantwoordelijke.

Zoektocht naar overlevenden modderstroom hervat (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Reddingswerkers klommen op kapotte daken en doorzochten auto's en huizen die overspoeld werden door de enorme modderstromen die veroorzaakt werden door dagen van hevige regenval. Tien huizen zijn helemaal vernield, een 300-tal andere woningen zijn beschadigd. 

Atami, een kuststadje bekend om zijn warmwaterbronnen, ligt op 90 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Tokio. Ook in andere delen van Japan wordt gewaarschuwd voor aardverschuivingen en overstromingen. Dat is geen nieuw fenomeen, maar de laatste jaren is het aantal wel verdubbeld. Volgens wetenschappers ligt de klimaatverandering aan de basis.

De modderstroom liet een spoor van verwoesting achter. Bekijk hier de beelden:

Videospeler inladen...
Yomiuri

Meest gelezen