Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Vlaanderen wil ook 12- tot 15-jarigen zo snel mogelijk vaccineren

De Vlaamse regering wil dat jongeren van 12 tot en met 15 jaar "zo snel mogelijk" de kans krijgen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat heeft minister-president Jan Jambon (N-VA) gezegd in het VTM Nieuws. Vlaams minster van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) bevestigt dat aan VRT NWS.

Het onderwerp staat volgende week woensdag op de agenda van de interministeriële conferentie van de ministers van Volksgezondheid. "Vlaanderen zal daar verdedigen om de 12- tot 15-jarigen zo snel mogelijk ook de gelegenheid te geven om zich te laten vaccineren", zegt Jambon.  

"Met de varianten die opduiken is het raadzaam om zoveel mogelijk mensen te vaccineren, ook de jongeren", legt Beke uit. "Het is belangrijk de viruscirculatie zo minimaal mogelijk te houden. Daarom is het vaccineren van zoveel mogelijk mensen van absoluut belang."

"We hebben de 70 procent vaccinatiegraad bij de volwassen bevolking bijna bereikt, een eerste prik weliswaar, en dat willen we verderzetten. Daarom hebben we een advies gevraagd aan de Hoge Gezondheidsraad om ook de 12-tot 15-jarigen te vaccineren."

De ministers van Volksgezondheid zetten vorige week al het licht op groen voor de vaccinatie van jongeren van 12 tot en met 15 jaar met onderliggende aandoeningen. Begin vorige maand gaf de interministeriële conferentie al zijn zegen om 16- en 17-jarigen in te enten. Alle minderjarigen krijgen het vaccin van Pfizer/BioNTech. Dat is het enige dat door het Europees geneesmiddelenagentschap EMA is goedgekeurd voor die leeftijdsgroep.

Meest gelezen