10 jaar geleden verscheen wereldhit "Somebody that I used to know" mét succes in VS en VK: deze Belgen gingen Gotye voor

Exact 10 jaar geleden, op 5 juli 2011, bracht Gotye het nummer "Somebody that I used to know" uit. Hij scoorde er een nummer 1-hit mee in de Verenigde Staten én in het Verenigd Koninkrijk. En dat blijft heel uitzonderlijk. Zo was de zingende non Soeur Sourire lang de enige Belgische die een nummer 1-hit scoorde in de VS en lukte het Technotronic net niet.

"Somebody that I used to know"

"Somebody that I used to know" kwam tien jaar geleden uit en was een monsterhit voor Gotye. Wouter De Backer, geboren in Brugge, opgegroeid in Australië, schreef heel lang aan het nummer over een oude liefde. Hij maakte er uiteindelijk een duet van met de Nieuw-Zeelandse zangeres Kimbra. 

Het nummer werd enorm populair. Het stond op nummer 1 in de hitlijsten van de Verenigde Staten én het Verenigd Koninkrijk. Gotye trad op in de Amerikaanse show "Saturday night live" en werd overladen met prijzen voor zijn nummer. Het is al meer dan 900 miljoen keer gestreamd.

Bekijk hieronder de videoclip van "Somebody that I used to know":

"Dominique"

Dat Gotye een nummer-1 hit scoorde in de Verenigde Staten is hoogst uitzonderlijk. Alleen de zingende non Soeur Sourire deed hem het voor. Zij behaalde de eerste plaats met het nummer "Dominique" in 1963. Ze zal er uiteindelijk vier weken lang blijven staan. 48 jaar lang blijft "Dominique" het enige Belgische nummer ooit dat op nummer 1 stond in de Verenigde Staten, tot Gotye natuurlijk. 

Bekijk hieronder de videoclip van "Dominique" en lees verder onder de video:

"Are you with me"

Ook in de Britse hitlijsten zijn de Belgische nummer-1 hits schaars. Naast Gotye behaalde Lost Frequencies de top met het nummer "Are you with me". Het nummer uit 2012 is een dance remix van een countrynummer van Easton Corbin. In de Verenigde Staten behaalde hij er plaats 17 mee in de hitlijsten. Ook de Belgisch-Nederlandse productie 2 Unlimited kwam in het Verenigd Koninkrijk op één te staan met "No Limit".

Bekijk hieronder het live optreden van Lost Frequencies op Tomorrowland:

"Pump up the jam"

In 1989 scoorde Technotronic een monsterhit met "Pump up the jam". Zowel in de Verenigde Staten als in Groot-Brittannië eindigde het nummer op de tweede plaats in de hitlijsten. Wereldwijd werden er 3,5 miljoen exemplaren van verkocht. Op YouTube werd het zelfs 220 miljoen keer bekeken.

Bekijk hieronder de videoclip van "Pump up the jam" en lees verder onder de video:

"Not an addict"

Ook K's Choice kwam dichtbij met de hit "Not an addict" uit 1995. Het nummer haalde de vijfde plaats in de Amerikaanse alternatieve hitlijst. De single is ook te horen op de soundtrack van de film "Wild things". 

Meest gelezen