Radisson Blu Hotel Hasselt ontruimd na brandalarm

In het centrum van Hasselt is vanmorgen het Radisson Blu Hotel ontruimd na een brandalarm. Toen de brandweer aankwam, kwam er rook uit het gebouw. Er vielen geen slachtoffers en bij de eerste vaststellingen is er geen schade.

"Er is een stroomonderbreking geweest in de I-Fitness die het alarm heeft laten afgaan", zegt Wouter Salaets van Radisson Blu. "Daardoor is de noodgenerator in gang geschoten waardoor er veel rookgassen in de straat zijn beland."

Ondertussen startte het personeel van het hotel de evacuatie: "Omdat het brandalarm is afgegaan werd overgegaan tot evacuatie van de gasten, en die is vlot verlopen. Op het eerste zicht is er geen schade", zegt Tom Bosmans van de brandweer Hasselt. 

Mijn man stond onder de douche, toen ze opeens op de deur kwamen kloppen 

Zo'n 50 hotelgasten werden geëvacueerd. "We waren een dagje op uitstap in Hasselt",  zegt Liesbeth Pelckmans. "We waren ons aan het aankleden en mijn man stond onder de douche, toen ze opeens op de deur kwamen kloppen om te zeggen dat we weg moesten. We waren niet in paniek, maar we hebben toch maar snel alles bij elkaar gepakt en naar buiten gekomen."

Meest gelezen