Brandweer Zelzate simuleert verkeersongevallen op oefen-autosnelweg

De brandweer van Zelzate heeft een oefen-autosnelweg aangelegd om situaties met verkeersongevallen te simuleren. De brandweerzone ligt midden in een gebied met veel snelwegen en belangrijke toegangswegen waar regelmatig ongevallen plaatsvinden. 

Achter de brandweerpost van de brandweer van Zelzate is een opmerkelijk oefenterrein bijgekomen: een autosnelweg met drie rijvakken, twintig meter vangrail, een verlichtingspaal en een sloot. De gesimuleerde snelweg is ideaal om te oefenen, zegt brandweerkapitein Kurt De Kock: "Hoe realistischer we kunnen oefenen, hoe beter. We hebben nu vijftig meter autostrade ter beschikking, waardoor we bijvoorbeeld een zwaar ongeval, waarbij een auto tegen de vangrail is gebotst, kunnen simuleren. "

Hoe realistischer we kunnen oefenen, hoe beter
Brandweerkapitein Kurt De Kock

Opleidingsterrein voor 1.000 mensen

Brandweer zone Centrum bevat 18 gemeenten, en strekt zich uit van Zelzate tot Nevele. In de zone zijn 500 beroepsbrandweermannen -en vrouwen actief, en daarnaast nog een 400-tal vrijwilligers. Tel daarbij de 100 mensen die actief zijn in operationele diensten. Voor een groot deel van hen zal het oefenterrein ook gebruikt worden om op een correcte manier signalisatie te leren plaatsen: "Dat is belangrijk voor de veiligheid van onze eigen mensen", benadrukt brandweerkapitein De Kock.

kasto80

Meest gelezen