Burgemeester over gewelddadig weekend in Dilbeek: "Hopelijk geen golf van geweld"

De afgelopen dagen is de Vlaams-Brabantse gemeente Dilbeek opgeschrikt door zwaar geweld. Op vrijdag is bij een homejacking in een appartement een 55-jarige man overleden, zijn moeder raakte zwaargewond. Bij een overval op een juwelier zaterdag raakten twee mensen gekwetst. Burgemeester van Dilbeek Willy Segers (N-VA) hoopt dat het toeval is en geen golf van geweld in zijn gemeente. 

Eén dode en drie gewonden. Dat is de trieste balans van een gewelddadig weekend in Dilbeek. Bij een homejacking in een appartement raakte de bewoonster zwaargewond. Toen haar zoon de twee inbrekers te lijf wilde gaan, liet hij het leven. En bij een gewapende overval op een juwelier raakte een klant en de juwelier lichtgewond. Burgemeester Willy Segers: "Het was een heel zwaar weekend voor de betrokkenen, de inwoners maar ook voor onze politiediensten. Dit zijn feiten die je niet verwacht in een gemeente zoals de onze. Criminaliteit gebeurt hier wel vaker, zoals inbraken, maar zulke zware feiten op twee dagen tijd, daar stel je je wel vragen bij. Ik ga er van uit dat het toeval is. Maar we liggen nu eenmaal dicht bij de grootstad Brussel en zijn gemakkelijk bereikbaar, ook voor met criminele ideeën. Toch is het zwaar schrikken voor ons."

Toestand slachtoffers

De burgemeester gaat nu samen met de politiediensten, ook van andere zones, en het parket Halle-Vilvoorde bekijken of er van een verschuiving van zwaardere criminaliteit sprake is. "We gaan kijken of er nieuwe aandachtspunten moeten komen, en die zal ik dan als burgemeester uiteraard uitvoeren. Ik hoop dat het overleg er snel komt, zodat we als gemeente iets kunnen doen. Dat is voor het belang van de inwoners erg belangrijk." 

Naast de overleden man, zijn er nog drie gewonden. Zijn moeder, de bewoonstervan het appartement ligt zwaargewond in het ziekenhuis, de juwelier en een klant zouden licht gewond zijn. Segers: "De dame van het appartement is nog altijd gehospitaliseerd omdat ze er vrijdag erg aan toe was. Met de juwelier en klant zou het beter gaan. Zij zijn voor verzorging naar het ziekenhuis gegaan, maar zijn intussen weer thuis. Hen ga ik vandaag zeker contacteren." 

Meest gelezen