BEKIJK: Trump-supporters, 6 maanden na de bestorming van het Capitool: "De FBI heeft ons erin geluisd"    

Precies zes maanden geleden werd in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC het Capitool bestormd door Trump-supporters. Ze drongen het parlement binnen in een ultieme poging om de bevestiging van de verkiezingsoverwinning van Joe Biden tegen te houden. Amerika en de wereld waren in shock. Hoe kon dit gebeuren? VRT NWS-reporter Thomas De Graeve trok naar de VS om te spreken met mensen die er op 6 januari bij waren.

Thomas de Graeve sprak met een agent die het Capitool verdedigde en dat bijna met zijn leven moest bekopen. En met Trump-supporters die nog altijd geloven in een complot, in De Grote Leugen. Bekijk zijn documentaire hier.

Videospeler inladen...

De documentaire De Grote Leugen vindt u ook op VRT NU en wordt op dinsdag 6 juli uitgezonden op Canvas, onmiddellijk na Terzake. 

Meest gelezen