Taxichauffeur betrapt op dronken rijden, klant moet naar huis wandelen

De politiezone Mechelen-Willebroek betrapte afgelopen weekend een taxichauffeur met 1,2 gram pro mille alcohol in het bloed. De man was op dat moment onderweg met een klant van Antwerpen naar Mechelen. Normaal zou zijn rijbewijs ingehouden worden, maar de man bleek al een rijverbod te hebben. Zijn klant moest de rest van de weg naar huis noodgedwongen te voet afleggen.

De taxichauffeur legde een positieve ademtest af. Normaal trekt de politie dan het rijbewijs voor een periode van zes uur in. De man kon geen rijbewijs voorleggen. Toen de agenten hun systeem doorzochten, zagen ze dat het rijbewijs bij de politierechtbank in Antwerpen lag.  Die had de bestuurder al een rijverbod en vier herstelexamens opgelegd, maar hij had nog geen enkel examen afgelegd. 

Daarom werd de taxi met een stuurstang zes uur aan de kant gezet. De chauffeur zal nu opnieuw voor de politierechtbank moeten verschijnen. De klant moest noodgedwongen te voet naar huis. 

Meest gelezen