Archieffoto
(c) Copyright 2018, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Elfjarige behaalt bachelor fysica aan Universiteit Antwerpen

Aan de Universiteit Antwerpen is onlangs een 11-jarige jongen erin geslaagd een bachelordiploma fysica te behalen. Dat schrijven verschillende kranten en de universiteit bevestigt het nieuws. De jongen, Laurent Simons uit Oostende, deed er zelfs amper één jaar over en volgde tegelijkertijd ook al enkele mastervakken.

Dat Simons een "wonderkind" is, was al langer bekend. Als 8-jarige behaalde hij zijn diploma middelbaar onderwijs in Brugge. Enkele jaren geleden volgde hij al een bacheloropleiding aan de TU Eindhoven in Nederland, maar die maakte hij na onenigheid tussen zijn ouders en de universiteit niet af. 

Nu is het dus toch zo ver en wel met grootste onderscheiding. Hij deed amper één jaar over de opleiding die normaal drie jaar duurt. Volgend academiejaar begint Simons officieel aan de masteropleiding, waarvan hij al enkele vakken volgde. Hij zou ook al plannen om een doctoraat te ondernemen.

Meest gelezen