Politieagent buiten diensturen in elkaar geslagen in Herentals nadat hij door daders als lid van drugteam was herkend

Zondagochtend rond 1.30 uur werd in Herentals een lid van het drugteam van Politiezone Neteland in elkaar geslagen. De man was op het moment van de feiten niet in functie. Hij werd herkend door twee mannen. Zij gaven hem  en z'n partner enkele rake klappen. De twee daders konden gearresteerd worden. "Hier tillen we heel zwaar aan. Geweld tegen de politie wordt zwaar bestraft", benadrukt burgemeester Mien van Olmen (CD&V) 

De agent wandelde zondagochtend samen met z'n partner naar huis langs de Herenthoutseweg in Herentals. Onderweg begonnen twee twintigers hen lastig te vallen. Zij hadden hem herkend als lid van het drugteam van de lokale politie. De situatie escaleerde en het duo sloeg de politieman in elkaar. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het Sint-Elisabethziekenhuis en is weken werkonbekwaam. Ook z'n partner hield lichte verwondingen aan het gevecht over. 

Een politiepatrouille die in de buurt was, kwam snel ter plaatse en kon één van de twee verdachten vatten. De tweede werd zondagochtend thuis opgepakt. Ze waren de avond voordien uit een zomerbar gezet wegens wangedrag en hadden nadien nog andere mensen aangevallen. Het duo is bekend bij het gerecht.  De twee verdachten zijn ondertussen aangehouden. Vrijdag beslist de raadkamer over hun verdere aanhouding. 

Waarnemend korpschef Dirk Van Peer en burgemeester Mien Van Olmen willen een zeer duidelijke boodschap stellen. "Dit kan absoluut niet door de beugel. Het kan niet dat hulpverleners, in dit geval een politieagent,  het slachtoffer worden van geweld. Dat het nog eens in z'n vrije tijd gebeurt, maakt het des te erger. Geweld tegen de politie wordt zwaar bestraft. Een goede opvolging van de zaak is het minste dat een duidelijke voorbeeld kan stellen."

Meest gelezen