Stad Gent pakt geluidsoverlast aan De Krook aan

Buurtbewoners van de Gentse stadsbibliotheek De Krook zijn de geluidsoverlast beu. Sinds de uitbraak van de coronacrisis komen er groepjes samen aan de kades. Vaak hebben ze draagbare luidsprekers bij, en die zorgen voor heel wat overlast. 

Sinds de uitbraak van de coronacrisis en de bijhorende maatregelen is de kade aan De Krook voor veel mensen een nieuwe hotspot geworden om samen te komen. "Dat is op zich geen probleem", zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld), "maar het zijn de draagbare luidsprekers die zorgen voor overlast."

Luidsprekerverbod vanaf 22 uur

"Door de geluidsoverlast hebben we best wel wat klachten ontvangen van buurtbewoners. Die nemen we heel ernstig, want iedereen heeft recht op een goeie nachtrust", zegt burgemeester De Clercq. 

"Daarom verbieden we elektronisch versterkte muziek van tien uur ‘s avonds tot zes uur ‘s morgens".

De politie zal waakzaam zijn en bij overlast de luidsprekers in beslag nemen

Mathias De Clercq (Open Vld), burgemeester Gent

De draagbare luidsprekers zijn één ding, maar ook de luide microfoons van toeristenbootjes zorgen voor overlast. "We hebben de havenmeester hierop aangesproken, hij zal op zijn beurt in gesprek gaan met de rederijen", zegt burgemeester De Clercq.

kasto80

Meest gelezen